Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- وزیر نیرو گفت: حتما باید تخصیص‌ها بازنگری شود. استفاده از منابع پساب و آب‌های خاکستری و غیر متعارف جزو این برنامه‌ها است.روش آبیاری فضای سبز شهرهای حوزه زاینده‌رود و به‌کارگیری آب چاه به جای پساب، از عوامل فقر آب‌های زیرزمینی ما است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، علی‌اکبرمحرابیان در نشست شورای ادارای با اشاره به مصوبات سفر یک روزه به اصفهان در حوزه آب اظهار داشت: ما در حوزه آب بیش از 8 هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب در بخش‌های آب‌رسانی شهری و روستایی و تصفیه‌خانه آب و طرح‌های فاضلاب استان داریم که بالغ بر یک سوم اعتبارات کل سفر را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در خصوص زاینده‌رود افزود: چالش حوزه زاینده‌رود 4 موضوع کلان را شامل می‌شود؛ اولین موضوع تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها در ادوار مختلف و در این حوزه به ویژه در دهه اخیر که شاهد خشکسالی مفرطی در حوزه مرکزی به ویژه در حوزه آبریز زاینده‌رود بوده‌ایم، برمی‌گردد. موضوع دوم افزایش چشمگیرتقاضا و بارگزاری‌ها در بخش‌های مختلف به ویژه حوزه کشاورزی، شرب و صنعت منطقه بوده است.

وزیر نیرو بیان کرد: موضوع سوم اضافه برداشت منابع آب زیرزمینی سالانه 1.2 میلیارد در این منطقه برداشت داریم که متاسفانه مشکلات متعددی از جمله نشست و مسائل مختلف را شاهد هستیم. چهارمین موضوع عدم اجرای به‌موقع پروژه‌های عمرانی و آبی استان است. طرح‌هایی از دهه 60 و 70 که در حد حرف و نیمه تمام رها شده و یا پیشرفت بسیار اندک داشته است.

محرابیان با اشاره به عدم تعادل به دلیل افزایش تقاضا و کمبود عرضه تصریح کرد: این عدم تعادل باعث عدم پایداری آب زاینده‌رود شده و راهکارهایی برای آن داریم.

محرابیان در خصوص راهکارهای احیای زاینده‌رود تصریح کرد: اولین مورد تدوین برنامه جامع و یک‌پارچه حوزه زاینده‌رود است که در طی ماه‌های گذشته این کار به نحو مطلوب و با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان متعدد به انجام رسیده و ما در پی این هستیم که موضوع را از کارشناسان و متخصصان اصفهان بررسی کنیم. موضوع دوم اجرا و تامین اعتبار طرح‌های نیمه‌تمام است. چه طرح‌های نیمه تمام و چه طرح‌هایی که در قالب طرح جامع آغاز شود، اعتبار قابل توجهی می‌خواهد.

دیدار وزیر میراث فرهنگی با علمای اصفهان/ اکنون رشد اقتصادی کشور خوب استرشد 10 درصدی در تخصیص اعتبارات موسسات دانش‌بنیان و شهرک‌های علمی و فناوری استان اصفهانتخصیص اعتبار 3 هزار و 200 میلیارد تومانی به بخش کشاورزی اصفهان

موضوع تغییر الگوی کشت و حرکت به سوی کشت‌های پر بازده نیاز به مشوق‌های لازم و پشتیبانی‌های تسهیلاتی از کشاورزان دارد

وی ادامه داد: ما در کشور تجاربی داریم که  پشتیبانی‌های عظیمی از طرح‌های ملی در اعتبارات خارج از بودجه‌های سنواتی انجام شده است. به نظر ما زنده کردن زاینده‌رود در پی اجرای به موقع و سریع و پشتیبانی این طرح‌ها است که عزم و اراده آن را در دولت می‌بینیم. موضع دیگر تغییر الگوی کشت و تغییر نگرش به موضوع کشاورزی با بهره‌گیری از الگوهای نوین و آبیاری نوین و حرکت به سوی کشت‌های پر بازده است که مردم بتوانند بهره اقتصادی ببرند. این نیاز به مشوق‌های لازم و پشتیبانی‌های تسهیلاتی از کشاورزان دارد که باید مدنظر قرار بگیرد.

وزیر نیرو با اشاره به مصرف برخی  صنایع از آب‌های سطحی و زیر سطحی استان گفت: حتما باید تخصیص‌ها بازنگری شود. استفاده از منابع پساب و آب‌های خاکستری و غیر متعارف جزو این برنامه‌ها است.روش آبیاری فضای سبز شهرهای حوزه زاینده‌رود و به‌کارگیری آب چاه به جای پساب، از عوامل فقر آب‌های زیرزمینی ما است.

محرابیان اظهار داشت: اجرای طرح‌های حفاظتی رودخانه زاینده رود از مبدا تا انتها از دیگر مطالب است. با کلام نمی‌توانیم شاهد قطع برداشت‌های غیر مجاز باشیم. این رودخانه در اطراف آن سازه‌ها و راه‌های حفاظتی باید احداث شود که امکان برداشت غیر مجاز غیرممکن شود. در دنیا تجربه شده و در ایران هم قابل اجرا است. ما باید در حوزه زاینده رود باید دنبال اجرای چنین طرحی باشیم. اگر ما دلخوش کردیم به تخصیص کوهرنگ3 و مشابه این طرح، در طول زمان اجرا دهها برابر این میزان  تخصیص، آب را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام/163

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه زاینده رود وزیر نیرو طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا درباره نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی، اظهار کرد: به دنبال نشست زمین برای چهارمین بار طی چند ماه اخیر در خیابان شهیدان کاظمی شهر اصفهان تیم‌های فنی و مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب به محل اعزام و ضمن ایمن‌سازی محل حادثه، طرح ترافیکی توسط پلیس راهور اجرایی و راه‌های دسترسی جایگزین برای عبور و مرور تعیین شد.

وی افزود: عملیات حفاری در طول شش متر و عمق چهار متر انجام و قرار است تعویض ۱۰ متر از خط لوله انتقال فاضلاب طی امروز تا شب انجام و پرسازی و ایمنی محل انجام شود، با توجه به فرسودگی خط لوله انتقال فاضلاب ۱۴۰۰ میلی‌متری به طول دو کیلومتر در محور خیابان طی چند ماه اخیر و بر اثر خاک‌شستگی ناشی از بارندگی‌ها و فرونشست زمین چهار مورد حادثه شکستگی خط لوله و نشست زمین گزارش شده که برای ایمن‌سازی محور خیابان شهیدان کاظمی شرکت آب و فاضلاب استان از دو ماه قبل عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در مقاطع مختلف را آغاز و تاکنون تعویض ۱۴۰۰ متر از خط لوله اجرا و پیمانکاران در سه جبهه کاری در حال بازسازی ادامه مسیر خط هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اعتبار اجرای کامل طرح بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، لازم به ذکر است بیش از ۳۰۰ کیلومتر از شبکه‌های انتقال فاضلاب شهر اصفهان به علت قدمت ۵۰ ساله فرسوده و نیاز به اصلاح دارد که ۳۰ کیلومتر از این خطوط به علت قرار گرفتن در مناطق آسیب‌پذیر در اولویت اجرا است و نیاز به اعتبارات ملی دارد که باید توسط وزارت نیرو شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین شود.

شیشه‌فروش تصریح کرد: تسریع در اجرای طرح بازسازی شبکه‌ها با توجه به شرایط کم آبی و فرونشست زمین در اصفهان بسیار حائز اهمیت است، با بررسی به عمل آمده فرونشست زمین نیز باعث تشدید حوادث در این شبکه‌ها شده است و راهکار مؤثر در کاهش اثرات فرونشست زمین و پیشگیری از بروز خسارات در ابنیه تاریخی، مسکونی، اراضی و تأسیسات شهری تداوم جریان رودخانه زاینده رود و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، اجرای طرح‌های آبخیزداری و تأمین حقابه‌های قانونی کشاورزی و زیست محیطی و احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی را می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: لازم است وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی.، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای تأمین اعتبارات مورد نیاز جهت اجرا و تکمیل طرح‌های مصوب تأمین آب استان، پیشگیری از بارگذاری در بالادست حوضه آبریز زاینده رود، حمایت از طرح‌های تأمین آب استان، تسریع در اجرای طرح‌های احیای زاینده رود و تأمین حقابه‌های قانونی حوضه اقدام کنند.

کد خبر 751430

دیگر خبرها

  • لزوم همکاری وزارت نیرو با جهاد کشاورزی برای قطع برق چاه‌ها
  • کلید درب‌های فضای مجاز‌ی باید اختیار خودمان باشد
  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد
  • اوجی: تولید نفت را به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه می‌رسانیم
  • ترتیل صفحه 248 کلام الله مجید+ صوت
  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد