Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: مدیریت شهری برای گفتمان سازی توسعه و عمران شهری، پروژه‌های مختلفی را تعریف می‌کند، این پروژه‌ها ممکن است رنگ و بوی عمرانی داشته باشد یا اینکه برای سازوکارهای فرهنگی و اجتماعی طرح ریزی شده باشد.

معمولاً روال کار بدین صورت است که پروژه‌های شهری در قالب لایحه‌ای، تقدیم اعضای شورای شهر شده و در صحن علنی مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد و سپس با اعتبارسنجی، رد یا تأیید آن به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع داده می‌شود، یکی از این کمیسیون‌های مهم و اثرگذار، کمیسیون برنامه و بودجه شورا است که نقش محوری خون رسانی به پروژه‌ها را ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشت یکی از شهرهای مهم گیلان و کشور است که مرکزیت استان را برعهده دارد و این شهر که دارای سبقه تاریخی و فرهنگی بوده پروژه‌های زیادی در منطقه بندی شهری تعریف شده اما آن چیزی که صدای کمیسیون برنامه بودجه شورای اسلامی این شهر را در آورده رویش قارچ گونه پروژه‌ها بدون پیش بینی اعتباری است.

کوشش بیشتر مدیران شهری در جذب اعتبارات

«سید شمس شفیعی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر رشت را نسبت به تعریف پروژه‌های جدید بدون اعتبارسنجی کارشناسانه و علمی و عدم توجه و لحاظ کردن اعتبارات، انتقاد کرد.

وی با اشاره به تصویب بودجه دو هزار میلیاردی برای شهرداری رشت، نسبت به کوشش مدیران شهری در جذب اعتبارات تاکید کرد و افزود: با توجه به گذشت حدود سه ماه از سال ۱۴۰۱، در برخی مناطق شهری جذب اعتبارات کمتر از ۳۰ درصد بوده و استمرار این موضوع برای مدیران شهری چالش برانگیز است.

مخالف جدی زخمی کردن پروژه‌های شهری هستم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر رشت با بیان اینکه مدیران شهری موظف هستند ماهانه درصد تحقق بودجه را گزارش دهند، تصریح کرد: به جز شهرداری منطقه یک مابقی مناطق شهری وضعیت مطلوبی در تحقق اعتبارات ندارند و باید در این راستا تلاش مضاعف کنند.

شفیعی با انتقاد از تعریف چندین پروژه بدون اعتبارسنجی علمی و کارشناسانه، این مسئله را چالش بزرگ مدیریت شهری رشت عنوان کرد و گفت: اجرای چندین پروژه شهری بدون پشتوانه مالی، کار کارشناسی و نگاه علمی به شکست می‌انجامد.

وی با بیان اینکه مخالف جدی زخمی کردن پروژه‌های شهری هستم، اضافه کرد: مدیران شهری یک الی دو پروژه اولویت دار را شروع کنند و تا پایان سال آن را به اتمام برسانند نه اینکه ده‌ها پروژه همزمان شروع کنند و هیچ کدامشان به نتیجه نرسد.

عضو شورای شهر رشت با اشاره به تقدیم لایحه حمایت ورزشی از تیم فوتبال داماش در صحن علنی این شورا، از کمک ۳ میلیارد ریالی به این تیم خبر داد و بیان کرد: تیم‌های داماش، سپیدرود و ملوان هویت ورزشی گیلان هستند و باید از آنها حمایت کرد و شورای ششم نسبت به حمایت از تیم‌های گیلانی مصمم است.

گفته می‌شود، لایحه کمک به تیم فوتبال داماش که به صورت یک فوریتی و به منظور بررسی به کمیسیون‌های تخصصی شورای رشت ارسال شده بوده و در کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب رسید.

خانه تکانی پروژه‌های بر زمین مانده

شروع پروژه‌های بدون پشتوانه مالی، علمی و کارشناسی شده در سازمان‌های مختلف بویژه شهرداری‌ها؛ مسئله‌ای که در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورای ششم رشت مورد انتقاد قرار گرفت و اجرای چنین اقدامات خلق الساعه ای کاملاً نهی شد.

موضوعی که باید در همه سازمان‌ها و نهادهای خدمات رسان مورد توجه قرار گیرد. مسئولانی که بدون توجه به اعتبارات و توان مالی سازمان مربوطه، پروژه‌های آبکی و پر رنگ و لعاب دار را شروع کرده و با شانتاژهای خبری و رسانه‌ای از آن بهره برداری‌های سیاسی و تبلیغاتی می‌کنند، در این میان نه پروژه‌ای به ثمر می‌رسد و نه اقدام مؤثری صورت می‌گیرد و فقط مردم می‌مانند با ی از تعهدات بر زمین مانده مسئولان.

بهتر نیست قبل از شروع هر پروژه‌ای ابعاد مختلف آن مورد بررسی کارشناسانه، علمی و منطقی قرار گرفته و سپس کلنگ اجرای آن را به زمین زد. متأسفانه در ادوار گذشته چه بسیار کلنگ‌هایی که به بهانه اجرای پروژه‌های مختلف و پر زرق و برق به زمین زده و یا روبان‌های رنگی که به امید اجرای اثربخش پروژه‌هایی، جانشان را به دست قیچی‌ها داده اند، اما تنها اثری که از آن پروژه‌ها باقی ماند، کَنده شدن زمین بود و پاره شدن روبان.

انتظار می‌رود در دولت سیزدهم که رویکرد مردم محور و ضد شعارزدگی را به یدک می‌کشد برای یک مسئولان تکلیف پروژه‌های بر زمین مانده را مشخص و با اقداماتی مناسب عملکردی خوب از خود به جای بگذارند.

کد خبر 5512922

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای شهر رشت پروژه های شهری شهرداری رشت اعتبارات بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه سفر استانی خراسان رضوی دهه کرامت خروج قطار از ریل میلاد امام رضا ع ویروس کرونا اردبیل مشهد امام رضا ع آمار کرونا جهرم کمیسیون برنامه و بودجه پروژه های شهری مدیران شهری بودجه شورای شورای شهر پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبارات طرح‌های عمرانی استان‌ها در بودجه ۱۴۰۳ سی درصد افزایش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، داوود منظور در صفحه شخصی خودش در فضای مجازی نوشت: با هدف تمرکز زدایی در بودجه، اعتبارات طرح‌های استانی تملک دارایی‌های ثابت با ۳۰ درصد رشد از ۱۲۰ به ۱۵۶ هزار میلیارد تومان رسید.

معاون رئیس جمهور افزود: همچنین با افزایش تعداد طرح‌های استانی ویژه از ۳۸۷ به ۹۵۹ طرح، امکان نظارت استانداران بر اجرای طرح‌ها افزایش یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتبار ۷ هزار میلیاردی برای تکمیل پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • اصلاح ۴۴ نقطه از گره‌های ترافیکی مشهد تا پایان سال جاری
  • افزایش ۵ برابری بودجه مناطق ۲۲‌گانه تهران در دوره ششم مدیریت شهری
  • ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پروژه آب داجیوند
  • مشهد شهری فرا ملی اما با اعتبارات محلی است
  • اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود
  • اعتبارات طرح‌های عمرانی استان‌ها در بودجه ۱۴۰۳ سی درصد افزایش یافت
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه